BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde "Beslenme Dostu Okullar Programı" yürütülmektedir. Okulumuz da bu projeye katılım sağlamaktadır.

Proje kapsamında ilk olarak Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin Kuruldu.

BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

1 Müdür Yardımcısı MUHAMMED TARIK GÜNEŞER

2 Öğretmen AYFER CANBEKLİ

3 Öğretmen BEDİRHAN KİYAT

4 Öğretmen ORHAN SÖZVER

4 Rehber Öğretmen FATMA GÜRLEK

5 Veli ŞEVKET YÜREKLİ

6 Öğrenci YÜCEL BASUT

7 Öğrenci EJDER SARI

Oluşturulan yıllık planımızda yer alan etkinliklerimize ilk olarak Rehber öğretmenimiz, "Sağlıklı Hayat –Sağlıklı Beslenme" konusunda velilerimizi bilinçlendirerek farkındalık oluşturdu. Öğrencileriimizin sağlıklı büyümeleri ve gelişimleri için velilerimizle iş birliği içinde projemizi yürütmeye devam etmeye karar verdik. Verilen bilgileri görsellerle desteklemek amacıyla okulumuzda beslenme dostu panomuzu oluşturduk. Hijyen kuralları ile ilgili okulumuzda bir pano oluşturarak öğrencilerimize bilgiler verdik. Kasım Ayı etkinliklerimizden olan "Okul beslenme programı hakkında ve sağlıklı beslenme konusunda öğrencilere bilgiler verilmesi" konusunda ekibimizde yer alan Yücel BASUT ve Ejder SARI isimli öğrencilerimiz okulumuz öğrencilerine bilgiler verdiler. Hazırlamış oldukları yararlı besinler ve zararlı besinler tablosu ile dikkat çekmeyi başardılar. Spor yapmak; kalp rahatsızlığı riskini azaltmaya, yaşam kalitesini arttırmaya yarayan, kasları güçlendirmeye ve zindelik sağlamaya yaramaktadır. Sağlıklı yaşam için spor yapmanın faydalarını öğrencilerimize anlattık ve okulumuzda düzenli olarak her sabah zinde kalmak ve sağlıklı yaşamak için 5 dakikamızı esneme ve harekete bağlı antremanlara ayırdık.

26-02-202026-02-202026-02-202026-02-202026-02-202026-02-202026-02-2020

Yayın: 04.04.2018 - Güncelleme: 06.12.2020 20:05 - Görüntülenme: 1307